Skupinové kurzy pro veřejnost
Individuální kurzy šité na míru...
Pomaturitní studium
ONLINE
Kurzy WSET v Brně a nově v Praze
English for Wine Experts

Prestižní kurzy o víně od WSET u nás v MKM

Vinní profesionálové i nadšenci mohou od roku 2017 studovat certifikované kurzy od Wine & Spirits Educational Trust (WSET) také v České republice. Společnost MKM prošla náročným certifikačním procesem a získala oprávnění pro výuku kurzů „WSET Level 1 Award in Wines“ a „WSET Level 2 Award in Wines and Spirits“ a také komplexního kurzu „WSET Level 3 Award in Wines“

Kurzy WSET jsou celosvětově vyhledávanou kvalifikací v oblasti obchodu s vínem a destiláty. Jde o několikastupňový systém navazujících kurzů, na jejichž vrcholu stojí prestižní titul Master of Wine. „Jsem ráda, že můžeme nabídnout tuzemským vinařům, dovozcům, sommeliérům nebo milovníkům vína studijní program WSET.  Jde o velmi významný krok k další popularizaci vína v tuzemsku a jedinečnou příležitost pro všechny, kdo si chtějí rozšiřovat obzory a znalosti o víně,“ říká Pavlína Megová, majitelka MKM. „Atraktivitě kurzů jistě přispěje i fakt, že se nám pro kurzy podařilo získat zkušeného a respektovaného lektora Franka Smulderse MW,“ dodává Pavlína Megová.

Ian Harris, WSET Chief Executive, říká „Jako celosvětový leader v rámci kvalifikace a vzdělávání v oblasti vín a destilátů usilujeme o rozšíření našich kurzů napříč trhy, kde je potenciál a zájem rozvíjet znalosti v této oblasti. Česká republika je na evropském trhu stále viditelnější, a proto v ní vidíme unikátní příležitost. Jsme hrdí, že společnost MKM vstoupila do sítě našich partnerů Approved Programme Providers, s cílem nabízet naše kurzy zájemcům z Česka.

 

Institut WSET byl založen jako nezisková organizace v roce 1969, aby sloužil rostoucím potřebám vzdělávání profesionálů v obchodě s vínem a destiláty ve Velké Británii. Od té doby se WSET stalo celosvětově uznávanou vzdělávací institucí, jejíž kurzy jsou dostupné v 19 jazycích v rámci 70 zemí světa. „Ročně kurzy WSET ve světě absolvuje cca 72.000 lidí a od příštího roku mezi nimi budou i desítky studentů z Česka,“ dodává Pavlína Megová.

 

Kurzy probíhaji v centru Brna v prostorách jazykové školy MKM, na adrese Jakubská 1. Ta se stala tuzemským leaderem v oblasti vinného vzdělávání. Vydala také moderní učebnici WineWords, která je určena všem, kdo se chtějí naučit mluvit o víně v anglickém jazyce.

Nyní se můžete těšit na kurzy i v Praze díky  spolupráci s MAKRO akademií.

 

Kurz WSET Level 1 Award in Wines – termíny a více informací najdete zde

Kurz WSET Level 2 Award in Wines and Spirits – termíny a více informací najdete zde

Kurz WSET Level 3 Award in Wines – termíny a více informací najdete zde